De trap in Industrial look

Op het eerste oog kan het lijken alsof de afwerking van de leefruimte nog wel wat aandacht kan gebruiken. Toch zie je, als je beter kijkt in een industrieel interieur, dat er wel degelijk sprake is van goed doordachte styling.

Een trap in industriële stijl

Aardse, ruwe materialen vormen de basis en met oude (fabrieks)lampen, een stoere cactus en leren stoelen maak je de stijl compleet. En, jazeker ook een trap in industriële stijl is perfect mogelijk! We delen graag een aantal tips en voorbeelden van een traprenovatie of trapbekleding met een industriële uitstraling.


Het verbouwen van een authentiek fabriekspand is niet voor iedereen weggelegd én eerlijk gezegd; ook helemaal niet nodig om die unieke, stoere industriële sfeer te creëren. Met slechts enkele sterke elementen leg je de basis voor je gehele interieur. Denk daarbij aan het intact laten van een originele bakstenen muur of voorzie één van de muren van behang in baksteenprint.

Ook de trap, of deze nou in de hal of in de woonkamer gesitueerd is, leent zich uitstekend als industrieel stijlelement. Met zwarte shutters als raamdecoratie kan een industriële woonstijl niet meer stuk.

Betontrap bekleding

Heb je een (nieuwe) betonnen trap, dan kún je die laten zoals die is. Deze is echter vaak nog niet netjes afgewerkt. De kans bestaat dan dat je jezelf ooit bezeert aan scherpe randjes of dat de treden niet helemaal gelijk zijn. Het bekleden van een betontrap met overzettreden uit de NEWstairs industrial look is dan een uitstekende oplossing. Daarmee wordt de trap veilig afgewerkt én de treden zijn voorzien van een geïntegreerd antislip-reliëf. Bijkomend voordeel is dat de oorspronkelijke betonlook van de trap behouden blijft!


Benieuwd hoe we een betonnen trap bekleden?

Renovatie houten trap

De renovatie van een houten trap gebeurt ook met overzettreden uit de NEWstairs Collectie. Zwart, bruin en grijs zijn perfecte kleuren voor een traprenovatie in een industriële woonstijl. Zoek je naar een robuust ogend houtdecor? Kies dan bijvoorbeeld voor een traprenovatie in NEWstairs Oak Country met zichtbare noesten. Dit decor combineert mooi met een stootbord in de kleur Pure Olive of Oxid Metal. Mix & Match net zolang tot jouw industriële trap naar wens is!

De trap compleet

Bovendien biedt het renoveren of bekleden van de trap met overzettreden de mogelijkheid voor trapverlichting in of onder de treden! De duurzame ledverlichting maakt van het geheel een sfeervol plaatje. Een keuze uit een leuning of balustrade in RVS, Royal black of stoer Blauwstaal maakt een trap in industrial look compleet. Deze robuuste materialen geven het interieur een rauw randje. Voor nog meer tips of een afspraak voor een advies & prijs op maat voor joúw NEWstairs trap? We staan voor je klaar!