• Bedrijfsinformatie
 • FAQ

Veel gestelde vragen

Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen over traprenovatie en trapbekleding. Staat je vraag er niet tussen of wil je liever persoonlijk contact? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op. We staan graag voor je klaar om je vraag te beantwoorden.

FAQ Traprenovatie & -bekleding
 • Wat zijn de kosten van een traprenovatie of –bekleding?

 • Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?

 • Welke materialen worden er gebruikt?

 • Hoe kan ik me voorbereiden op de adviesafspraak?

 • Wat is het verschil tussen traprenovatie en trapbekleding?

 • Hoe lang duurt een traprenovatie of trapbekleding?

 • Zit er garantie op de producten?

 • Welke trappen zijn geschikt voor een renovatie of bekleding?

 • Welke materialen worden er gebruikt?

Wat zijn de kosten van een traprenovatie of –bekleding?
Een aantal factoren speelt een rol bij het bepalen van de kosten, bijvoorbeeld de huidige staat van de trap en het trapmodel. Daarnaast is het belangrijk om je wensen goed in kaart te brengen. Om direct inzicht in de kosten te kunnen geven bieden we een gratis, vrijblijvende afspraak met één van onze vakkundige adviseurs aan. Deze neemt de stalen uit de NEWstairs Collectie mee, zodat je op je eigen trap een voorproefje van het resultaat kunt zien.


Heb je een keuze gemaakt, dan kan onze adviseur aan de slag met de prijsberekening. Zodra deze de trap heeft opgemeten wordt ter plekke een nauwkeurige berekening gemaakt. Zo heb je een duidelijk zicht op de kosten van de traprenovatie.


Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?
Wij bieden inderdaad de optie de traprenovatie of bekleding achteraf te betalen. Klik hier voor meer informatie over een financieringsmogelijkheid.


Waarom dien ik een afspraak te maken?
Wij vinden het belangrijk om een vakkundig en gedegen advies te kunnen geven. En, misschien nog wel belangrijker, direct inzicht in de kosten. Wanneer je bij je thuis een afspraak maakt met één van adviseurs, ben je verzekerd van een persoonlijk advies op maat. Je hebt bovendien alle tijd om een keuze te maken uit de meegebrachte kleurstalen en je kunt zien hoe de kleuren passen bij het interieur.


Hoe kan ik me voorbereiden op de adviesafspraak?
Naast functioneel moet een trap natuurlijk mooi & veilig zijn en voldoen aan uw wensen. Zeker weten dat al je wensen besproken en vragen beantwoord worden? Zo ben je verzekerd van een persoonlijk advies en de beste prijs:


 • Specifieke vragen over de trap? Noteer deze van te voren, zodat ze zeker aan bod komen

 • Kies je niet alleen? Dan is het goed als eventuele mede-beslissers bij de afspraak aanwezig zijn

 • Benieuwd naar onze werkwijze? Wij geven je graag een kijkje in de wereld van NEWstairs


Wat is het verschil tussen traprenovatie en trapbekleding?

Bij het opknappen van trappen spreken we van renoveren. Vaak zijn dit trappen waarvan de oppervlakte versleten is. Maar het kan ook zo zijn dat het uiterlijk van een trap niet meer aansluit bij de rest van het interieur. Net als vervanging van meubels kan ook een traprenovatie veel betekenen voor de sfeer en uitstraling van een woning.


Trapbekleding verwijst naar het bekleden van betonnen trappen of nieuwe (vuren) houten trappen. Dit zijn vaak trappen in nieuwbouwwoningen of wanneer er gekozen is voor het vervangen van de houten trap door een gegoten betonnen trap.


Hoe lang duurt een traprenovatie of trapbekleding?
Meestal kun je binnen een dag genieten van de traprenovatie of –bekleding. Kies je voor een totaalpakket met bijvoorbeeld de bijbehorende wangen (zijkanten) van de trap, hal- en overloopvloer en een nieuwe leuning of balustrade dan kan het zijn dat we hiervoor 2 dagen nodig hebben. Maar maak je zich geen zorgen, aan het einde van de eerste dag laten we alles netjes en opgeruimd achter.


Zit er garantie op de producten?
Ja, bij ons vind je de unieke garantie van 15 jaar op een NEWstairs traprenovatie -of trapbekleding. Wij vinden dat je minimaal 15 jaar moet kunnen genieten van je nieuw bekleedde of gerenoveerde trap. Bovendien zijn wij CBW-erkend. Dit houdt in dat we een betrouwbare partner zijn en dat je rechten als consument gewaarborgd zijn.


Welke trappen zijn geschikt voor een renovatie of bekleding?
We renoveren en bekleden iedere trap. Of dit nu het opknappen van een houten trap is, of een (nieuwe) betonnen trap. En niet alleen rechte trappen komen hiervoor in aanmerking, ook trappen met een draai en open trappen zijn bij ons in vakkundige handen. Ook een marmeren trap is uitstekend te bekleden met nieuwe overzettreden.


Welke materialen worden er gebruikt?
Je hoeft de treden nooit meer te schuren of schilderen. We gebruiken namelijk houten overzettreden, die gemaakt zijn van HDF. Dit is geperst board met een zéér hoge dichtheid. De houtvezels zijn gedroogd en doormiddel van hars met elkaar verbonden. De toplaag van de NEWstairs overzettreden bestaat uit CPL (continuous pressed laminate) wat deze stoot- en slijtvast* maakt. Daarnaast zijn ze voorzien van een aluminium legering wat (in)deuken en slijtage voorkomt. Al onze kleuren zijn voorzien van reliëf waardoor het oppervlak een antislipfunctie heeft en wat daarnaast de hardheid ten goede komt.


* Het onafhankelijke Europese classificatie orgaan EPLF beoordeelt onze NEWstairs producten met de hoogst haalbare classificatie: AC5.
Dit wil zeggen dat onze materialen uitermate geschikt zijn voor in woningen en zelfs uitstekend presteren op intensief commercieel gebruik. Op bijvoorbeeld slijt- en slagvastheid en brandveiligheid voldoet NEWstairs dus perfect aan de kwaliteitseisen.

FAQ NIEUWE HOUTEN TRAP
 • Welke houtsoorten gebruikt NEWstairs?

 • Wat kost een nieuwe houten trap?

 • Wanneer kiezen voor een nieuwe trap?

 • Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?

 • Hoe kan ik me voorbereiden om de adviesafspraak?

 • Welke trapvormen zijn mogelijk?


Welke houtsoorten zijn mogelijk?
We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige houtsoorten voor onze trappen. Denk hierbij aan eikenhout, beukenhout, rubberwood, Iroko en vurenhout. Allen sterke houtsoorten welke perfect toepasbaar zijn voor nieuwe trappen van hoog niveau.


Wat kost een nieuwe trap?
Een aantal factoren speelt een rol bij het bepalen van de kosten van een nieuwe trap, bijvoorbeeld de houtsoort en de trapvorm. Daarnaast is het belangrijk om de wensen goed in kaart te brengen. Om je direct inzicht in de kosten te kunnen geven bieden we je een gratis, vrijblijvende afspraak met één van onze vakkundige adviseurs aan.


Heb je een keuze gemaakt, dan kan onze adviseur aan de slag met de prijsberekening. Er wordt ter plekke een nauwkeurige berekening gemaakt. Zo heb je een duidelijk zicht op de kosten van de houten NEWstairs trap.


Wanneer kiezen voor een nieuwe trap?
Ben je aan het verbouwen, dan is het meestal mogelijk om de trap te renoveren of bekleden met overzettreden. Is de staat van de trap echter dermate slecht dat een renovatie geen optie meer is, dan raden we aan een nieuwe trap te plaatsen.


Bouwplannen? Dan dient er ook een beslissing genomen te worden over de nieuwe trap. Hierin zijn een aantal opties; een betontrap of vurenhouten trap die later bekleed wordt of direct kiezen voor een prachtige, houten NEWstairs trap in één van de vele houtsoorten.


Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?
Wij bieden inderdaad de optie om de trap achteraf te betalen. Klik hier voor meer informatie over een financieringsmogelijkheid.


Hoe kan ik me voorbereiden op de adviesafspraak?

Naast functioneel moet een trap natuurlijk mooi & veilig zijn en voldoen aan jouw wensen. Zeker weten dat al je wensen besproken en vragen beantwoord worden? Zo ben je verzekerd van een persoonlijk advies en de beste prijs:


 • Specifieke vragen over uw trap? Noteer deze van te voren, zodat ze zeker aan bod komen

 • Kies je niet alleen? Dan is het goed als eventuele mede-beslissers bij de afspraak aanwezig zijn

 • Benieuwd naar onze werkwijze? Wij geven je graag een kijkje in de wereld van NEWstairs


Welke trapvormen zijn mogelijk?
Een trap kan vele vormen hebben. De meest bekende trapvormen zijn; de rechte steektrap, trap met kwartdraai en wenteltrap. De beschikbare ruimte, interieurstijl en persoonlijke wensen zijn bepalend voor de trapkeuze. Omdat we maatwerk leveren, vervaardigen we voor elke unieke situatie de perfecte vorm houten trap. Lees hier meer over onze trapvormen en trapmodellen.