MENU

Trapvormen en trapmodellen

De ruimte en interieurstijl bepalen de keuze van het soort trap. Voor elke situatie maakt NEWstairs de perfecte vorm houten trap. Kiest u voor een rechte trap, een wenteltrap of een trap met een kwartdraai?

Een houten NEWstairs trap wordt altijd perfect op maat gemaakt. Welke trapvorm of trapmodel het beste past binnen het interieur en de beschikbare ruimte wordt voor de plaatsing tijdens een persoonlijk adviesgesprek bepaald. 

 

Verschillende trapvormen
Een van de meest gekozen trapsoorten is een houten steektrap, ofwel een rechte trap. Rechte trappen kunnen we tegen een wand of tussen twee muren in plaatsen. Een steektrap kan ook onderbroken worden door een bordes. In de basis lijkt het een eenvoudige trapsoort, maar een op maat gemaakte afwerking zorgt voor een bijzonder eindproduct. 

Trapmodel-wenteltrap-rechte-trap

Wenteltrap als pronkstuk

In een grotere hal of kamer is een houten wenteltrap een prachtige blikvanger. Doordat de treden rondom een open ruimte draaien, ontstaat er een ruimtelijk gevoel. De exclusieve vorm van de wenteltrap creëert een pronkstuk voor uw interieur. Een wenteltrap en een spiltrap worden vaak met elkaar verward. Bij een spiltrap draaien de traptreden rondom één centrale as. Deze heeft hierdoor minder plaats nodig en wordt meestal als ruimtebesparende trap gekozen.


Houten trap met kwartdraai
In kleinere ruimtes kan een vaste, houten trap met een kwartdraai uitkomst bieden. Door de hoek die erin zit, kan een kwarttrap minder ruimte nodig hebben dan een steektrap. De kwartslag kan aan de bovenkant en onderkant gemaakt worden. Ook een trap met zowel aan de boven- als de onderkant een kwartdraai is perfect mogelijk.

trap-met-kwartdraai-NEWstairs

Open en dichte trappen

Dan kunt u nog een keuze maken uit een dichte trap of een open trap. Bij een open trap zitten er geen verticale planken (stootborden) tussen de treden, wat veel ruimte en licht creëert. Door de open ruimtes is de trap onderdeel van je interieur! Een dichte trap is afgesloten tussen de treden en maakt uw kamer of hal gezellig en warm.

Trapmodellen
Naast het bepalen van de trapvorm, zijn er opties in het trapmodel. Het model van een houten trap wordt bepaald door de tredevorm. Hiermee worden bijvoorbeeld een Z-trap en een Block-trap gecreëerd. De treden worden zó aan elkaar bevestigd dat de treden de vorm van een 'Z' of een 'Block' vormen.

 

Onze adviseurs adviseren u uiteraard bij de keuze van het juiste trapmodel voor uw hal of kamer. We komen graag bij u langs voor een persoonlijk adviesgesprek aan huis!