Binnenkijken bij... De Winnaars!

In samenwerking met Miljuschka Witzenhausen organiseerden we een Winactie voor een NEWstairs traprenovatie! Nadat tijdens de verbouwing de vloer afgewerkt was, konden we bij de familie Soetens aan de slag met de renovatie van de trap. En het eindresultaat mag er zijn!

NEWstairs in gesprek met; Bianca Soetens


Was het een bewuste keuze om te verbouwen in plaats van te kiezen voor nieuwbouw of een huis waaraan niets meer hoeft te gebeuren?

“Ons huis is meer dan 100 jaar oud. Oorspronkelijk waren het zelfs twee huizen waarvan we er nu 1 hebben gemaakt. Het is hier zo mooi wonen, midden tussen de weilanden. Heerlijk landelijk. Mijn vriend klust graag en we dachten; hoe gaaf zou het zijn om dit zelf te doen? We hebben ook echt heel veel zelf gedaan.


Niels is nu ruim een jaar aan het klussen. Toen we deze prijsvraag tegenkwamen, bedacht ik mij hoe mooi het zou zijn als we in de watten gelegd zouden worden met een mooie NEWstairs trap.


'Eigenlijk hadden we niet verwacht dat we zouden winnen. Er deden zó veel mensen mee, de kans was heel klein. We zijn bezig met een grote verbouwing waarbij we ons huis van top tot teen verbouwen. Een beetje hulp met de trap konden we goed gebruiken!'

De brede trap is na de renovatie een echte eyecatcher geworden

Omdat het huis uit twee huizen bestond, waren er twee trappen. Dat is er nu één geworden. De voordeur is naar de achterkant verhuisd omdat we anders veel ruimte zouden verliezen. Als je nu bij ons binnenkomt, dan kom je in een mooie ruime hal. De brede trap is het eerste wat je ziet en is nu, na de renovatie, een echte eyecatcher geworden.”

Specificaties van de NEWstairs trap:

TRAPRENOVATIE: NEWstairs Oak Original

STOOTBORDEN: Off White

Onze NEWstairs vakmannen ook bij u over de vloer? Maak een adviesafspraak voor een prijs op maat voor úw NEWstairs trap!

Het gekozen trapdecor is Oak Original met Off White stootborden. Waarom hebben jullie voor deze combinatie gekozen?

“Als ik onze interieurstijl moet omschrijven is dat 'Scandinavisch'. Zachte contouren, rustige kleuren en natuurlijke materialen. Het kleurenpalet van ons huis bestaat uit wit, grijs, zwart, hout en op dit moment veel terracotta accenten. We hebben vooraf nagedacht over hoe onze ideale trap er uit zou moeten zien. Helemaal houtkleur, helemaal wit of juist een combinatie daarvan. Uiteindelijk is het de laatste optie geworden. De traptreden zijn voorzien van overzettreden in Oak Original met stootborden in Off White.


Pinterest is ideaal als zoekmachine voor de verbouwing van ons huis. Vooral voor de grote dingen zoals een keuken en een badkamer. Instagram heeft ons heel veel inspiratie gegeven voor meubels en inrichting. Ook trapbekleding kwam op Pinterest en Instagram voorbij. Zo kwamen we ook uiteindelijk bij jullie.”

Voor het beste advies voor de trap komen we aan huis. Hoe hebben jullie dit adviesgesprek ervaren?

“Het advies aan huis vonden we erg fijn. Kleuren kunnen er op een foto heel anders uitzien dan in het echt. Je wilt wel dat alles bij elkaar past en dan is het fijn als je ter plekke kunt beoordelen welk decor het mooist is voor de trapbekleding. Tijdens de verbouwing hebben we al verschillende bedrijven over de vloer gehad. We zijn heel positief over hoe alles bij NEWstairs geregeld is. Het contact verliep heel goed en vragen werden meteen beantwoord.


De trap liep bovenaan niet helemaal gelijk met de overloop. Voorafgaand en op de dag van de montage hebben we dit besproken met Will en Frits (de monteurs) en zij hebben het perfect laten aansluiten. Je ziet er niks meer van! Wat we ook zo opvallend vonden, is dat alles netjes opgeruimd werd achtergelaten. Zelfs toen ik aangaf dat ik best zelf wilde vegen, werd me dat uit handen genomen.”


Fotografie: Bianca Soetens & NEWstairs traprenovatie & -bekleding