Binnenkijken bij...

Bouwen en verbouwen zijn populairder dan ooit! Zo ging presentatrice Miljuschka Witzenhausen aan de slag met een ambitieus renovatieproject. Daar was al veel over te zien in haar populaire vlogs. Ook NEWstairs heeft bijgedragen aan de prachtige verbouwing van de sfeervolle, landelijke boerderij. Zo voorzagen we de woning van een traprenovatie, nieuwe trap én bijpassende leuning & balustrade.

We vroegen Miljuschka naar haar ervaring met en tevredenheid over NEWstairs.


Waarom hebben jullie gekozen voor een renovatieproject in plaats van een nieuw huis?

"Dat is een goede vraag! Voorheen heb ik altijd in nieuwbouw huizen gewoond. Een ouder huis heeft een ‘ziel’ en meer karakter. Het is eng om te beginnen aan het opknappen van een oud huis. Maar ik ben zó blij dat we het gedaan hebben!”


Wat is de reden dat jullie gekozen hebben voor NEWstairs trappen?

“Ik wist in eerste instantie niet dat een traprenovatie mogelijk was op deze manier. In deze oudere boerderij waren we op zoek naar de combinatie tussen oude en moderne elementen. Een renovatie is daar uitermate geschikt voor. Onvoorstelbaar wat er mogelijk is met overzettreden en trapverlichting.


In de woonkamer stond een lelijke houten trap en ook nog eens op een heel ongunstige plek. Deze is nu vervangen door een nieuwe, massief eikenhouten NEWstairs trap. Dit geeft meteen een totaal andere look & feel aan het interieur. Pas tijdens de verbouwing kom je erachter wat er allemaal mogelijk is.

"Traprenovatie is een échte expertise!"

Een andere grote meerwaarde voor ons was het advies aan huis. Dan zie je thuis alle mogelijkheden op het gebied van trappen. We zijn in zóveel winkels geweest tijdens de verbouwing, dan kun je een staaltje meenemen. Het is ook eens fijn dat dit aan huis kan, dan zie je ter plekke of het past.”


Welke trapkleur is het uiteindelijk geworden?

“De bestaande eiken vloer in de huiskamer is één van de originele details die behouden zijn gebleven. Deze hebben we geschuurd en mat afgelakt. We wilden graag dat de trappen hierbij zouden matchen. Met de nieuwe eikenhouten trap en een traprenovatie in NEWstairs Oak Timber hebben we dit gelukkig hetzelfde kunnen doortrekken. De lampjes vind ik ook echt ongelofelijk!


Verder hebben we gekozen voor een balustrade en leuning van zwart staal voor een moderne look. We wisten wel dat we ook die wilden veranderen, maar niet dat alles via één partij kon.”

Hoe zijn de werkzaamheden verlopen?

“NEWstairs ontzorgt! Van begin tot eind verliep alles als een zonnetje. Tijdens de verbouwing hebben we veel werkmensen over de vloer gehad; maar weinigen hebben ons echt ontzorgd. Van NEWstairs kan ik echt zeggen dat er zeer netjes en schoon gewerkt wordt. Geen modderschoenen binnen en alles werd opgeruimd achtergelaten, zodat we daar geen omkijken meer naar hadden. Verbouwen is echt een groot ding en dan is het fijn als mensen met je huis omgaan zoals je dat zelf ook zou doen.”

Specificaties van de NEWstairs trappen:


NIEUWE TRAP: nieuwe, eikenhouten trap

TRAPRENOVATIE: in NEWstairs Oak Timber

EXTRA: ledverlichting onder de treden

BALUSTRADE: Royal Black (Allround)
LEUNING: Royal Black (Allround)

Ook een NEWstairs trap?
Neem contact met ons op!

Wat vind je van het eindresultaat?

“De trappen zijn nu echt een onderdeel van het interieur en de leefruimte. De traprenovatie heeft de ruimte van de kleedkamer naar slaapkamer echt afgemaakt. Daarvoor was dat een witte trap. Die was een stuk minder mooi dan nu met de strakke balustrade!

De trap in de huiskamer heeft de hele huiskamer een veel moderner gevoel gegeven.


Een ander groot pluspunt zijn de diepe treden. Deze zijn groot genoeg om je hele voet op de te zetten. De andere trap had kortere treden en dan merk je wel dat je weinig ruimte hebt om je voet er goed op te zetten. Dat zijn de details die expertise laten zien.”