De mogelijkheden voor een nieuwe, houten trap

Ben je een huis aan het bouwen en zoek je een nieuwe, houten trap? Of heeft je huidige woning nog geen vaste trap van de eerste verdieping naar de zolder? Bij NEWstairs maken we massief houten trappen in ons eigen Trap Atelier waar de mogelijkheden oneindig zijn. Denk daarbij aan houtsoorten, trapvormen, leuningen en balustrades. We nemen de opties in vogelvlucht met je door.

Houtsoorten voor houten trap

Elke houtsoort heeft zijn eigen karakteristieke kleur, patroon en eigenschappen. Het type hout is altijd de basis van een nieuwe houten trap en dus tevens het startpunt in jouw zoektocht naar een op maat gemaakte trap! Bij NEWstairs gebruiken we drie populaire soorten hout.


Eikenhout

Eik staat bekend om zijn uitstekende sterkte en duurzaamheid. Een eikenhouten trap is namelijk bestand tegen slijtage en behoudt zijn kenmerkende structuur. Daarnaast is eikenhout gemakkelijk te bewerken, waardoor het in verschillende trapvormen mogelijk is.


Beukenhout

Met beukenhout ga je voor een ijzersterke houten trap. Beukenhout heeft een gelijkmatige en fijne structuur, waardoor de trap een mooi en egaal oppervlakte krijgt.


Rubberwood

Een houtsoort afkomstig van de rubberboom met een kenmerkend patroon. Bovendien is rubberwood heel duurzaam: de rubberbomen waar het vandaan komt produceren geen latex meer wanneer ze worden gekapt. Een zeer populaire houtsoort onder trappen!

Van steektrap tot wenteltrap

Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte en de grootte van het trapgat, wordt bepaald welk trapmodel geschikt is voor jouw interieur. Vaak wordt een steektrap, ook wel rechte trap, gebruikt. Bij beperkte ruimte kun je kiezen voor een trap met één of twee kwartdraaien. In ons Trap Atelier maken we nieuwe houten trappen op maat in de mooiste vormen. Zo kunnen we zelfs complete wenteltrappen maken.


Ben je benieuwd welke trapvormen geschikt zijn voor jouw woning? Bekijk de mogelijkheden.

Hout in verschillende kleuren

Wil je jouw nieuwe houten trap matchen met je interieurstijl? Onze houtsoorten kunnen in verschillende kleuren gespoten worden. Zo geef je de houten trap nét dat beetje extra en dankzij het uitgebreide assortiment is er altijd een geschikte kleur.

Trapleuning en balustrade bij houten trap

Om de afwerking van de trap compleet te maken, kies je een bijpassende leuning en balustrade. Een houten trapleuning matcht uitstekend bij een eiken trap. Behalve een afgewerkt uiterlijk zorgt een leuning ook voor houvast, waardoor de trap veiliger wordt.


Naast hout worden trapleuningen en balustrades ook in andere materiaalsoorten gevormd zoals blauwstaal, aluminium en roestvrijstaal.


Houten balustrades maken onze vakmensen in het Trap Atelier tot in de prachtigste vormen. Met de meest geavanceerde apparatuur worden de leuning, balustrade en spijlen op maat gemaakt. Zo worden er rechte- en gedraaide spijlen gevormd.


Wil je juist een contrast creëren met je balustrade? Denk dan eens na over een houten balustrade met gietijzeren spijlen.


De mogelijkheden voor een massieve trap zijn dus eindeloos. Onze adviseur komt vrijblijvend bij je thuis om samen met jou je trapwensen te bespreken. Heb je al een bestaande trap en wil je die een nieuwe look geven? Dan is een compleet nieuwe trap niet nodig en volstaat een traprenovatie. Ook hier kan onze adviseur je alles over uitleggen.