De trap vervangen, hoe pak ik dat aan?

Een krakende trap werkt vaak op de zenuwen en een trap met een oubollige uitstraling zal schreeuwen om een opknapbeurt. Of past de trap gewoonweg niet meer bij je nieuwe interieurstijl? Tijd om de trap eens goed onder handen te nemen. Maar hoe pak je dit aan?

Een nieuwe trap of
trap vernieuwen?

De trap vervangen kan op twee manieren. Je kunt kiezen om de oude trap te vervangen door een gloednieuw exemplaar óf je kunt besluiten om enkel het jasje van de trap te vernieuwen. In dit laatste geval kies je voor een traprenovatie.

Het grote verschil tussen een nieuwe trap en een traprenovatie is dat er tijdens een renovatie van de trap geen hak -en breekwerk nodig is. Hierdoor blijft de trap intact en kun je al binnen één dag trotse bezitter zijn van een trap met een nieuwe look.

Trap vervangen door een nieuw jasje

In veel gevallen is het niet nodig om een splinternieuwe trap te laten plaatsen. Een traprenovatie volstaat dan en biedt voldoende opfrismogelijkheden voor de trap. Bespreek de wensen met een vakspecialist en bekijk vervolgens samen hoe deze kunnen worden vertaald in je droomtrap.


De keuze is reuze als het op het nieuwe jasje van de oude trap aankomt. Zo kan een traprenovatie specialist aan de slag gaan met het vernieuwen van het trapmodel en het vervangen van de overzettreden. Door ook de balustrade en leuningen te vernieuwen tijdens een traprenovatie zorg je voor één geheel in de hal of woonkamer. De trap geniet met een traprenovatie in korte tijd van een prachtige nieuwe trapstijl.

Expert in traprenovatie

Wij helpen graag bij het vervangen of vernieuwen van de trap! Je trap in een nieuw jasje hullen, is voor traprenovatie expert NEWstairs gesneden koek. We komen graag aan huis om de wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken.

Onze adviseur laat ons uitgebreide aanbod in trapdecors en modellen zien, zodat je een goed beeld krijgt van de opties voor het vervangen van de trap bij NEWstairs.

Meer inspiratie?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor
joúw NEWstairs traprenovatie of trapbekleding?

Met onze unieke trapconfigurator zie je snel een selectie uit de mogelijkheden. Bekijk hier de NEWstairs collectie in trapdecors, stootborden, leuningen & balustrades en trapverlichting.

Met een paar klikken creëer je eenvoudig een voorproefje van de gekozen opties. Per trapdecor vind je onderaan de pagina een aantal prachtige voorbeelden van gerealiseerde NEWstairs trappen.

Wil je weten wat een traprenovatie kost? Hiervoor komen we graag vrijblijvend bij je langs voor een advies en prijs op maat. Ter plekke zie je
wat het mooiste bij je wensen en interieur past.Vul onderstaand formulier in
en we nemen contact met je op!

Aanhef
Op de hoogte blijven?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.