Dit zijn de bouwstenen van
een duurzaam interieur

Vandaag de dag is duurzaamheid al lang geen trend meer: het is een way of life. In de kleine dagelijkse dingen proberen we bewuste keuzes te maken. Misschien heb je er ook weleens over nagedacht om je interieur te verduurzamen. In je woning zijn er tal van mogelijkheden om trendy én duurzaam te wonen. Daarom geven we jou de bouwstenen van een duurzaam interieur in 2023.

Aandacht voor
het ambacht

Ambacht definiëren we als ‘iets dat je met je handen maakt’. We willen ons interieur een uniek karakter geven met items die dat versterken. Misschien denk je nu aan kunst. Ja, een uniek schilderij aan de muur of beeldhouwwerk vallen zeker onder het ambacht. En wat dacht je van antieke meubels? Elk antiekstuk is uniek en met een likje verf maak je van die oude kast een hippe eyecatcher.


Juist het unieke aspect van het ambacht zorgt ervoor dat dit aansluit op een duurzaam interieur. Je maakt van je woonkamer je eigen galerij die niemand anders heeft. Daardoor verveelt het niet en kunnen ambachtelijke accessoires jaren vermakelijk blijven.

En nog een tip als je niet weet waar je moet beginnen. Ga eens naar de kringloop of rommelmarkt! Als je je openstelt voor inspiratie uit nieuwe invalshoeken kun je hier echte pareltjes vinden.

Duurzaamheid
kent geen tijd

Tijdloos. Dat is wat we willen voelen in ons interieur na een lange dag werken. Heel even de tijd stopzetten en tot rust komen. Duurzaam wonen gaat hand in hand hiermee.


De sleutel naar een tijdloos interieur is eenvoud. Als alles een toevoeging is, dan doet het juist afbreuk aan je stijl. Het wordt dan immers druk. Druk en tijdloos zijn net zo tegenstrijdig als water en vuur.

Zorg er daarom voor dat alles waarvan je denkt dat het stoort weghaalt. Hou het zo miniem mogelijk. Daardoor oogt je huis ruimtelijk, verzorgd en krijgt het de tijdloze look die we willen creëren.


Ben je bang dat je door teveel eenvoud de sfeer in huis kwijtraakt? Een manier om dat op te lossen is om de lichtinval in de ruimte te veranderen. Shutters zijn geschikt om ambiance toe te voegen aan je duurzame interieur. Bij Van Eyck shutters hebben ze een brede én duurzame collectie shutters en blinds.

Trapbekleding bij duurzaam interieur

Een tip om een tijdloos design te maken is door gebruik te maken van eenvoudige kleuren. Houd het bij lichte tinten en misschien hier en daar wat natuurkleuren. Bij een traprenovatie kun je dan kiezen voor de decors oak of Oak Loft. Gebruik een donkere of zwarte tint om een contrast op te zetten met de lichte kleuren. Dit zorgt ervoor dat jouw interieur een strak design krijgt, zodat je helemaal zen kan worden als je op de bank ligt.

Duurzame traprenovatie

Hout is een van de meest duurzame materialen, omdat het tientallen jaren meegaat. Samen met andere natuurproducten is dit top of mind als je bewust duurzaamheid in je interieur wilt integreren.


Als je zoekt naar een duurzame oplossing voor je trap, dan is een traprenovatie een goede keus. Door je trap te laten renoveren door NEWstairs kun je jouw eigen stijl benadrukken. Heb je al eens gedacht aan een Z-trap? Zo’n trap is een waar ambachtswerk dat past in een trendy woning anno 2023.

Daarnaast zijn de overzettreden van uitstekende kwaliteit. Op een traprenovatie geven we 15 jaar garantie. We zijn overtuigd van onze kwaliteit waardoor we zonder twijfel kunnen stellen dat een NEWstairs traprenovatie een duurzame oplossing voor je trap en je woonstijl is.


Wil je je laten adviseren wat een traprenovatie met je interieur doet?

Maak dan een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs!