Open trap dichtmaken

Benieuwd naar de mogelijkheden van een open trap dichtmaken? Wij vertellen je graag over de voor- en nadelen van een open trap of het dichtmaken van een trap! Door middel van een traprenovatie realiseer je de perfect passende trap bij jouw wensen en interieur. Of dit nu betekent dat de open trap voorzien wordt van nieuwe treden in een nieuw trapdecor of het dichtmaken van de trap met een op maat gemaakte trapkast is.

Voordelen van een open trap dichtmaken

Een open trap oogt ruimtelijker ten opzichte van een dichte of gesloten trap. Een open trap kan bovendien een prachtige verbinding vormen tussen twee woonvertrekken. Desondanks besluiten veel mensen de trap dicht te maken om opbergruimte te creëren of vanwege de veiligheid van de kinderen.


Veiligheid bij het dichtmaken van de trap

Over de veiligheid van de trap moet goed nagedacht worden. Bij NEWstairs passen wij onder andere een antislip-reliëf toe om de trap veiliger te maken.


Uiteraard is voor de allerkleinsten een dichte trap veiliger dan een open trap aangezien er zich in een open trap geen stootborden bevinden. De meeste volwassenen passen niet tussen de treden, maar kinderen vaak wel. Uitglijden op een open trap heeft daarom vaak verregaande gevolgen. Maar voor alle trappen geldt dat kleine kinderen de trap beter niet zonder toezicht kunnen betreden.

Voordelen open trap

Toch heeft ieder trapmodel zijn voordelen en charmes. Juist doordat een open trap een verbinding vormt tussen woonruimten maakt deze onderdeel uit van het interieur. Door eenvoudigweg de treden van een nieuw trapdecor te voorzien, wordt de trap een opvallend element of rustpunt in de woning.

Voordelen van een dichte trap

Een dichte trap of gesloten trap kan ook zorgen voor meer opbergruimte. Indien je een dichte trap voorziet van een afscheiding of deur levert het een extra voorraadruimte of inbouwkast op. Is de trap in de hal gesitueerd? Dan is dit erg handig voor bijvoorbeeld accessoires als paraplu's, hoeden en tassen. Ook bespaar je met een dichte trap op de energiekosten, want er gaat veel warmte onnodig verloren tussen de traptreden. Bij het dichtmaken van de open trap houden de stootborden de warmte tegen. De ruimte wordt meteen een stukje knusser en gezelliger! Verlichting in de trap voor extra sfeer en veiligheid? Kies dan voor energiezuinige NEWstairs ledverlichting in de trap.

Kosten open trap dichtmaken

Uiteraard wens je optimaal geïnformeerd te zijn over de kosten en mogelijkheden, voordat je beslist je trap dicht te (laten) maken of je open trap van een nieuw jasje laat voorzien. Indien je hulp of informatie wenst bij het maken van de juiste keuze, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak aan huis. Je krijgt dan direct inzicht in de kosten van jóuw NEWstairs trap.

1. Gratis adviesafspraak
2. Laat je inspireren & adviseren
3. Maak een keuze uit de collectie
4. Wij gaan voor je aan de slag
5. Veel plezier van je NEWstairs trap