Trap bekleden met pvc

De trap bekleden met pvc brengt verschillende voor- en nadelen met zich mee. Pvc staat bekend om zijn duurzaamheid tegen krassen en slijt niet. Met overzettreden van NEWstairs geniet je van deze én meer voordelen. We vergelijken de materialen en zetten de voor- en nadelen van het bekleden met pvc voor je op een rij.

Kun je een oude trap met pvc bekleden?

Heb je een oude trap? Hier kunnen de treden een klein beetje van zijn doorgezakt, wat het lastig en minder strak maakt om de trap te renoveren met pvc. De doorgezakte treden zullen zichtbaar blijven omdat pvc de exacte vorm van de treden aanneemt.

Door onze houten overzettreden over de treden van de bestaande trap te monteren, creëren we een nieuwe laag op de oude trap en zal er niets meer te zien zijn van de versleten, doorgezakte traptreden. Bovendien wordt hiermee de constructie van de trap verstevigd.

Open trap bekleden met pvc

Heb je een open trap die je wilt renoveren? Dit kan op verschillende manieren; je kunt ervoor kiezen om enkel de bovenkant van de traptreden aan te pakken. Een andere optie is om zowel de boven- als onderkant van de treden bekleden. Ben je er dan van bewust dat dit met pvc niet gaat. Pvc is hier namelijk te zwaar voor en zal snel gaan zakken. Met een NEWstairs traprenovatie is het bekleden van de onderzijde van de treden wél mogelijk.

De derde mogelijkheid is om je open trap dicht te maken. Hierbij voeg je stootborden toe aan je trap waardoor die een geheel andere uitstaling krijgt. Meer weten? Hier vind je meer info over het dichtmaken van je open trap.

Nadelen van trap bekleden met pvc

Het bekleden van de trap met pvc kent verschillende voordelen, maar brengt ook een aantal nadelen met zich mee.

Voordat de trap gerenoveerd kan worden met pvc, moet deze eerst volledig gestript worden. Dat betekent dat er ook geen lijm- of andere resten meer op de trap mogen zitten. De trap moet dus een glad oppervlak hebben voordat je deze met pvc kunt bekleden, omdat dit erg dun materiaal is. Hierdoor zullen oneffenheden goed te zien zijn.

De overzettreden van NEWstairs worden gemaakt van hout, wat ze een stevige vaste vorm geeft. In combinatie met onze speciale bruislijm, die zich mooi verdeelt over de traptreden, zijn oneffenheden en lijmresten niet zichtbaar. Bovendien worden onze overzettreden uit één stuk gemaakt. Een superstrak resultaat dus!

Pvc-trap schoonmaken

Een mooie, nieuwe trap wil je natuurlijk schoonhouden. Een pvc-traprenovatie kun je niet met alle schoonmaakmiddelen schoonmaken. Allesreiniger, groene zeep en afwasmiddel zijn middelen die de beschermlaag van de pvc bekleding aantasten, waardoor er een doffe waas of vegen op het materiaal kunnen ontstaan.

Onze overzettreden zijn daarentegen goed bestand tegen grondige schoonmaakmiddelen, waardoor je zelfs de hardnekkigste vlekken gemakkelijk kunt verwijderen zonder dat er iets van te zien is op de traptreden.

Kosten trap bekleden met pvc

De kosten van een trap bekleden met pvc kan op het eerste oog gunstiger lijken dan de trap bekleden met overzettreden, maar vergeet de nadelen van het bekleden van de trap met pvc niet mee te nemen in je overweging. De trap bekleden met pvc kan kosten besparen bij de aanschaffing, maar op de lange termijn is het gunstiger om de trap te laten bekleden met overzettreden. Onze trapbekleding zal jarenlang meegaan en is beter bestand tegen de gebreken die komen kijken bij een traprenovatie met pvc.

Is jouw trap toe aan een traprenovatie?

Al meer dan 20 jaar zijn wij specialist op het gebied van traprenovatie met overzettreden van hout. Ontdek ons brede assortiment en ontvang een offerte op maat van onze adviseur, die graag vrijblijvend bij je aan huis komt.