Voor- en nadelen trap in de woonkamer

Is een trap in de woonkamer wel zo'n goed idee? Waarom zou je ervoor kiezen om een (open) trap in de woonkamer te plaatsen? Wat zijn de voordelen van een trap in de woonkamer en, misschien wel belangrijker, wegen deze op tegen de nadelen van een woonkamer trap? Het kan soms lastig zijn om je trap in de woonkamer aan te laten sluiten op het interieur. Daarom delen we onze ideeën om van jouw trap in de woonkamer een prachtig interieurelement te maken.

Een trap in de woonkamer

De vakspecialisten van NEWstairs renoveren trappen in talloze woningen en weten hierdoor als geen ander wat de voor- en nadelen van een trap in de woonkamer zijn.

Een trap in de woonkamer zorgt voor een directe verbinding van de woonkamer met de bovenverdieping van het huis. Dit zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel wanneer u de woonkamer binnentreedt. Vooral als het een open trap (zonder stootborden) betreft.

Dit kan echter ook een uitdaging zijn. Het is een groot object in de woonkamer, waar je rekening mee dient te houden. Met de juiste styling laat je de trap naadloos aansluiten bij je persoonlijke woonstijl.

Ideeën voor je trap in de woonkamer

Door de trap te renoveren in een trapdecor passend bij de stijl van jouw woonkamer, vormen de leefruimte en de trap weer één geheel.

Heeft jouw woonkamer een moderne woonstijl? Kies dan voor een trap in één van onze betonlooks in combinatie met trapverlichting. Dit geeft de trap meteen een unieke en luxueuze uitstraling. Ook ons NEWstairs Lovely Leather trapdecor past perfect in een modern interieur.

Een ander idee om de trap in de leefruimte aan te kleden, is bijvoorbeeld de kleuren die in de woonkamer te vinden zijn terug te laten komen in de trap. Dit kun je doen door de vloer door te laten leggen in het door jou gekozen trapdecor. Zo lopen de woonkamer en de trap mooi in elkaar over.

De trap in de woonkamer: een ware eyecatcher!

Natuurlijk hebben we ook een aantal ideeën voor een open trap in de woonkamer. Met een open trap in een lichtgekleurd eikendecor en een karakteristieke balustrade speel je in op de ruimtelijke en open uitstraling van de open trap. Zo wordt de trap een stijlvol meubelstuk in je woonkamer. Ook zal de woonkamer optisch groter lijken; een open trap zorgt voor minder verdeling in het interieur en laat meer daglicht binnenvallen.

De open trap is onderhoudsvriendelijk

Een trap in de woonkamer zorgt ervoor dat schoonmaken van de traptreden een fluitje van een cent is. Open traptreden hebben geen hoeken waar stofdeeltjes zich ophopen of kieren waar verstopte kruimels liggen. Bedenk wel dat je de vloer onder de trap ook meeneemt tijdens het schoonmaken.

De nadelen van een open trap in de woonkamer

Warmte verlies door een open trap in de woonkamer
Overweeg je een trap in de woonkamer? Zorg dan dat je woning goed is geïsoleerd. Houd er ook rekening mee dat het verwarmen van de woonkamer langer zal duren, doordat de warme lucht eenvoudig naar de bovenverdieping kan stijgen.


Geluidshinder in huis
Door de open verbinding tussen de woonkamer en de bovenverdieping zullen feestjes in de woonkamer goed hoorbaar zijn in de slaapkamers.

Of wat dacht je van de geluiden van de tv die boven te horen zijn? Ga na of dit problemen gaat veroorzaken voordat je besluit een open trap te laten plaatsen.

Ervaar je veel hinder van de open trap? Bij NEWstairs kunnen we jouw open trap renoveren tot een dichte trap. 

Een renovatie van de woonkamer trap?

Het is niet altijd nodig om een gloednieuwe trap in de woonkamer te laten plaatsen. Met een traprenovatie geef je de trap een nieuwe uitstraling en een nieuw leven. Een vakspecialist van NEWstairs komt graag bij je langs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

We brengen samen je wensen in kaart en geven meer informatie over onze unieke collectie en trapmodellen.

1. Gratis adviesafspraak
2. Laat je inspireren en adviseren
3. Maak een keuze uit de collectie
4. Wij gaan voor je aan de slag
5. Veel plezier van je NEWstairs trap!