Woonstijl Woensdag | Back to Retro

Een retro interieur zal je de komende tijd regelmatig tegenkomen, want deze woonstijl is weer helemaal hot! Maar hoe creëer je zo’n interieur nu eigenlijk? Welke kleuren passen goed binnen deze stijl? En hoe betrek je jouw trap in het totaalplaatje? NEWstairs denkt graag met je mee.

Retrospectief

Back to retro betekent niet dat je helemaal terug moet naar een ouderwetse woonstijl. Integendeel juist. Retro is een afkorting van retrospectief, wat niks minder betekent dan ‘terugkijken’. Het is trendy om retro in je moderne interieur te introduceren. Maar hoe doe je dit?

Bijvoorbeeld door ronde vormen en warme sprekende kleuren te gebruiken. Deze vul je aan met grafische prints en enkele oude items, gebaseerd op de jaren ‘50, ‘60 en ‘70. En zeg nou zelf, het is toch heerlijk nostalgisch om terug te denken aan deze mooie oude tijd?

Back to retro met NEWstairs

Vergeet niet om warme houtdecoren in het interieur te betrekken, want hout is onmisbaar in een retro interieur! Door een nieuwe houten trap te laten plaatsen of je trap te renoveren in bijvoorbeeld de NEWstairs kleuren Oak Vintage of Oak Smoked heb je de essentiële houten basis van een retro interieur al te pakken.

Deze NEWstairs trapkleuren zijn perfect te combineren met kleuren zoals, (mosterd)geel, bruin, diepblauw of mosgroen. Dit zijn dé kleuren die passen bij deze knallende, vrolijke woonstijl. Durf jij een muur in zo’n toffe kleur te verven? Ga ervoor! Zo niet, dan kun je uiteraard kiezen voor een zachtere basis die je aanvult met accessoires in retro kleuren.

Aanwinst voor je interieur

Door oude en nieuwe items, verschillende warme kleuren en hout te mixen, creëer je een vrolijk interieur. En vrolijkheid is een belangrijk kenmerk van een retro woonstijl. Als je ook nog op zoek bent naar nieuwe raamdecoratie, denk dan zeker ook eens aan houten shutters in een mooie beitskleur van Van Eyck shutters.

Deze komen helemaal tot hun recht in deze kleurrijke woonstijl. Door de lamellen te kantelen bepaal je ook nog eens zelf de mate van lichtinval. Hierdoor creëer je met Van Eyck shutters op ieder moment van de dag de gewenste sfeer.

Stootborden als contrast

Je trap heeft waarschijnlijk een prominente plaats in de hal of misschien wel in je woonkamer. Vergeet dan ook niet om je trap te betrekken bij je retro interieur. De vakmannen van NEWstairs helpen je graag bij het renoveren van je trap.

Alle NEWstairs renovatie trapdecors zijn voorzien van een antislip-reliëf en zijn kras- en slijtvast. Ook kun je ze combineren met contrasterende stootborden, zoals de NEWstairs Pure Olive. Daarnaast zijn er vele extra keuzemogelijkheden om de trap helemaal in jouw retro-stijl aan te kleden. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan een nieuwe trapleuning of balustrade, led-verlichting in of onder je traptreden en een stijlvolle afwerking door te kiezen voor een NEWstairs safety-profile.

NEWstairs adviseert

Kortom, ga eens naar zolder en kijk welke items, eventueel van je ouders of grootouders, fantastische herinneringen oproepen en integreer deze in je moderne interieur. Geef de muren een warme nieuwe retro kleur, kies voor een sprekend schilderij en kies voor ronde meubels of accessoires. Laat NEWstairs je adviseren bij het bepalen van de juiste keuzes voor jouw op maat gemaakte trap in deze stijl. Een adviseur helpt je, tijdens een vrijblijvend adviesgesprek aan huis, graag op weg om jouw retro dromen waar te maken.

Ook een NEWstairs trap op maat?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.