Trends voor je traprenovatie in 2024:

Dít gaan we terugzien in ons interieur; alle woontrends van 2024 op een rij. Maak je woning klaar en up-to-date met onderstaande tips. De trends van 2024 hebben voor alle interieursmaken wel wat te bieden.

De interieurstijlen die in 2024 hoge ogen gaan gooien zijn:

 • Curved lines

 • Seventies (70’s)

 • Kleurrijk palet

 • Natuurlijk


Traprenovatie in Curved lines trend

Organische vormen vormen de basis in de woonstijl ‘Curved lines’. Recht afgekapte hoeken ga je in deze woonstijl niet snel terugzien. De afgeronde vormen zie je terugkomen in banken, tafels, kleden, lampen en accessoires.


Bij de woontred ‘Curved lines’ passen pastelkleuren perfect. Denk aan zachte tinten van rood, beige en bruin. Het geheel van het interieur moet rust uitstralen. De organische vormen dragen daar zéker aan bij, maar subtiele accessoires zijn eveneens onmisbaar.


Door de trap bij het interieur te betrekken zorg je voor een ware blikvanger in huis. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een renovatie van je houten trap gecombineerd met een gebogen trapleuning. Hierdoor lopen de zijkanten van je trap en leuning vloeiend en organisch in elkaar over. Houtkleurige overzettreden passen natuurlijk perfect!

Tekenend voor de woontrend ‘Curved lines’:

 • Accessoires: Voeg decoratieve accessoires toe, zoals spiegels met ronde frames of kunstwerken met vloeiende vormen.

 • Verlichting: Hang lampen op met gebogen armaturen voor een subtiele maar stijlvolle uitstraling.

 • Trap: Wat dacht je van het decor NEWstairs Oak Loft voor je traprenovatie? Dit trapdecor heeft de uitstraling van vers gezaagd hout.

Je trap renoveren in 70's style

Het verleden is de toekomst wat betreft deze woontrend. In 2024 zien we het interieur uit de seventies terugkeren. We leggen je graag uit wat er in de 70’s populair was en hoe zich dat vertaalt naar de huidige woonstijlen.


De kleur bruin vormt een belangrijke factor in deze woontrend. Dat gemixt met oranje, beige en mosterdgeel zorgt voor de echte seventies vibes. Combineer dat met een vintage behang, retro meubels, donkere houttinten en je zit gebakken met deze populaire woonstijl.


NEWstairs Oak Smoked, Oak Original, Oak Rocky Mountain en Oak Vintage passen naadloos in deze woontrend. Ga voor het klassieke trapmodel en jouw woning is klaar voor de seventies!

Alles op een rijtje voor de 70’s woontrend:

 • Kleurenpalet: Gebruik aardetinten zoals bruin, oranje en mosterdgeel, samen met warme houttinten.

 • Meubilair: Kies voor meubelstukken met donker hout, fluweelachtige stoffen en geometrische patronen.

 • Trap: Het trapdecor NEWstairs Oak Vintage lijkt er wel voor gemaakt te zijn!

Wil je te weten komen hoe je deze of een andere stijl feilloos in jouw interieur kunt matchen, dan komen wij graag vrijblijvend bij jou thuis langs. We geven je dan advies en direct een prijs op maat.

Trap als middelpunt in Kleurrijk palet

De wereld is de afgelopen decennia kleurlozer geworden, blijkt uit onderzoek. Een bewuste keuze, maar die trend wordt meer en meer verbroken. Zéker met de woontrend die we in 2024 zien. Het is júist de uitdaging om veel felle kleuren te combineren. Wat een vrolijkheid!


Het kleurenpalet kan tevoorschijn gehaald worden voor deze kleurrijke woontrend. Creëer een opvallende stijl in huis met muren in zachte tinten en meubels en accessoires in felle kleuren. Eigenlijk is niets te gek.


NEWstairs heeft het trapdecor Brilliant White in het assortiment. Deze trap dient als wit canvas, waardoor je los kunt gaan met kleurrijke accessoires, muren en meubels. Met kleurrijke elementen erop en eromheen, is dit dé ideale trap voor deze woontrend.

Zo creëer je jouw kleurrijke interieur:

 • Accentmuur: Schilder een muur in een opvallende kleur om een krachtig visuele basis te leggen.

 • Kunst en decoratie: Hang kunstwerken op met levendige kleuren en voeg kleurrijke decoratieve items toe, zoals vazen en kussens.

 • Trap: Wij raden NEWstairs Brilliant White aan!

Je trap renoveren in Natuurlijke stijl

Ook in 2024 nog relevant: de natuurlijke woontrend. Deze haalt de natuur naar binnen. Belangrijk zijn duurzame materialen en planten. In deze woontrend speelt kleur een belangrijke rol, maar alles hangt samen met het gebruik van natuurlijke objecten en kleuren, zoals bruin, groen en houttinten.


De natuur kun je in veel aspecten terug laten komen. Bijvoorbeeld door het veelvuldig gebruik van hout en riet.


Wat overigens leuk is: deze woonstijl is heel goed te combineren met alle 2024-trends die we hiervóór benoemd hebben. Dat maakt de woontrend ‘Natuurlijk’ populair. Wij begrijpen wel waarom dat zo is!

Gebruik dit als je de natuurlijke woontrend toe wil passen:

 • Duurzame materialen: Kies voor meubels gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe, kurk of hout.

 • Planten: Voeg veel planten toe aan jouw interieur voor een frisse en levendige uitstraling.

 • Trap: Nieuw in de NEWstairs-collectie is het trapdecor Lovely Leather. Natuurlijker dan een renovatie in deze leerlook ga je het niet krijgen!