Open trap renoveren

Iedere trapvorm heeft voordelen. Zo geeft een open trap een heel ruimtelijk gevoel. Een open trap verbindt ruimtes met elkaar waardoor het interieur één geheel vormt. Ook een trap zonder stootborden voorzien we snel en met oog voor detail van een prachtig 'NEW' jasje. We laten graag zien hoe onze vakmannen een open trap bekleden.

Traprenovatie van een open trap

Een open trap in de woonkamer zorgt voor een directe verbinding met de bovenverdieping. Door de trap mee te nemen in de styling van de leefruimte door middel van een trap renovatie wordt deze een mooi onderdeel van het interieur.

Door overzettreden op een open trap te plaatsen, is je trap in een handomdraai weer een mooie blikvanger in de kamer. In elke trapstijl die je wilt, of je nu een landelijk, klassiek of industrieel interieur hebt.

Zien hoe een traprenovatie van een open trap in zijn werk gaat? Bekijk onderstaande film!

Ja, neem contact met me op voor een adviesafspraak.

Aanhef
Op de hoogte blijven?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Voordelen van een open trap

Is de trap in een hal gesitueerd? Een groot voordeel van een open trap is dat er meer bergruimte ontstaat. Hoe handig is het bijvoorbeeld om een mooi kastje te plaatsen onder de trap om wat extra spulletjes in op te bergen? Of plaats een grote plant voor meer groen en een mooie aankleding. De trap vormt zo een prachtige én functionele binnenkomer.


Open trap enkel- of dubbelzijdig bekleden?

Je kunt er bij de renovatie van een open trap voor kiezen om deze enkelzijdig of dubbelzijdig te bekleden. Bij een enkelzijdige open trap renovatie wordt enkel de bovenzijde van de treden opnieuw bekleed. Een open trap rondom bekleden noemen we een dubbelzijdige trapbekleding. Daarbij wordt zowel de bovenkant als de onderkant van de treden voorzien van een nieuw trapdecor.

Indien je trap in goede staat is, kun je ervoor kiezen om alleen de bovenzijde aan te pakken en de onderkant van de treden bijvoorbeeld opnieuw te schilderen. Wil je echter van een nagenoeg onderhoudsvrije trap genieten? Dan is een dubbelzijdige traprenovatie wellicht een betere keuze.


Renovatie van een open trap

Weten hoe onze trapbekleding er op jouw open trap uitziet? En welke mogelijkheden er zijn in trapdecoren, eventuele stootborden, trapverlichting, leuningen of balustrades?

Om de kosten van een open traprenovatie te bepalen komen we graag bij jou aan huis. Zo heb je meteen een goed beeld van de mogelijkheden bij NEWstairs.

Open trap dichtmaken

Is jouw trap toe aan een opknapbeurt of vervanging? Zet dan even van elke oplossing de voor- en nadelen op een rijtje. Bij een traprenovatie worden nieuwe overzettreden over de bestaande treden geplaatst. Dit gebeurt zónder hak- en breekwerk. Daarbij is het overigens ook mogelijk om van een open trap een dichte trap te maken. Door het plaatsen van stootborden wordt de opening tussen de traptreden dichtgemaakt. Heeft een dichte trap jouw voorkeur? Ook daarvoor staan we voor je klaar!