3 Tips voor traprenovatie;
duurzaam, authentiek en persoonlijk!

Heerlijk binnen cocoonen of juist naar buiten de herfstige natuur in? Wat je voorkeur ook is, thuiskomen in een sfeervol interieur wil natuurlijk iedereen. De keuze voor een bepaalde woonstijl heeft daar zeker invloed op. Ook andere actuele thema’s als duurzaamheid, authenticiteit en het personaliseren van je interieur dragen meer en meer bij aan levensstijl waarin je je letterlijk thuis voelt. Met deze 3 tips ben je ‘on trend’ op het gebied van styling voor je traprenovatie!

Traprenovatie tip 1: Sfeervol & Duurzaam

Een spotje hier, een stijlvolle lamp daar; licht is per definitie een sfeermaker. Het is al bijna niet meer voor te stellen dat deze lichtbronnen voorheen energievreters van de bovenste plank waren. Gelukkig wordt voor de meeste toepassingen nu gekozen voor duurzame ledverlichting.


Zo ook voor verlichting in de trap. Wil je je trap laten renoveren en voorzien van trapverlichting? Dan zorgt een sensor of smartplug ervoor dat er niet onnodig stroom wordt verbruikt. Een sfeervolle oplossing met weinig impact op de natuur én je portemonnee! Extra tip: heb je een open trap en klinkt energie besparen je als muziek in de oren? Overweeg dan om je open trap te laten dichtmaken.

Tip 2! Traprenovatie met een authentiek tintje

If it ain’t broke, don’t fix it! Oftewel; maak of vervang niet iets wat niet kapot is. Het behouden van bestaande, authentieke (trap)onderdelen als een leuning of balustrade is vaak prima mogelijk en behoudt het oorspronkelijke karakter van je woning. De trap renoveren met overzettreden maakt al een wereld van verschil voor de uitstraling van je trap en sfeer in je hal. Zo combineren nieuwe traptreden in een warm eikendecor als NEWstairs Oak Original prachtig met een elegante, houten balustrade.


Ps. Hoe mooi een bestaande trap ook mag zijn, in een enkel geval is renovatie geen optie. Ook als een trap nog geheel ontbreekt (denk aan een vaste trap naar zolder), is de beste oplossing om een geheel nieuwe, massief houten trap te plaatsen. Eikenhout, beukenhout of rubberwood lenen zich uitstekend voor een NEWstairs trap van hoog niveau.

Tip 3! Mix & Match jouw traprenovatie op maat

Een trap of traprenovatie saai? Welnee! Althans, dat hoéft het niet te zijn. Afhankelijk van je smaak en persoonlijke wensen kun je met de NEWstairs Collectie zo ver gaan als je wilt. Combineer bijvoorbeeld traptreden in een klassiek eikendecor met stootborden in de stoere kleur Oxid Metal en ledverlichting in koud-wit.


Pak je binnenshuis graag uit met kleur? Dan is eclectisch wonen wellicht meer jouw stijl en durf je het aan om voor groene stootborden of een zwarte traprenovatie te kiezen. Kortom, is je interieur een unieke weerspiegeling van jouzelf en wil je dat je trap daar bij aansluit? Ontdek onze collectie met de trapconfigurator en Mix & Match joúw persoonlijke NEWstairs trap.

Benieuwd naar meer over NEWstairs? Volg ons op Instagram en Facebook of maak een vrijblijvende afspraak voor advies aan huis!

Ook een NEWstairs trap op maat?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.