Trap decoreren voor kerst? Wij geven tips!

Nu de Sint het land uit is, zijn de volgende feestdagen alweer in het vooruitzicht. Hoog tijd dus om je woning nog voor Kerstmis helemaal kerstproof te maken. Vaak doet men dit vooral in de woonkamer, maar vergeet ook de entree niet. Want dat is dé plek waar je gasten als eerste binnenkomen! Ook voor jezelf is het fijn om bij thuiskomst direct in de kerststemming te komen. Natuurlijk kun je je trap uitstekend bij het geheel betrekken. Wij geven je hiervoor graag enkele tips & tricks.

Versier je balustrade

Als je je trap wilt decoreren is je balustrade hét startpunt. Je kunt hier allerlei leuke tierelantijntjes aan ophangen. Hang voor het ultieme kerstgevoel natuurlijke items aan je balustrade, wij demonstreren het hier alvast op onze showmodellen.


Heb je een grote balustrade? Dan komt dit nog meer tot zijn recht. Versier de balustrade met een guirlande van dennentakken of met een beetje creativiteit je zelfgemaakte kerststukjes.


Om het helemaal af te maken versier je het geheel nog extra met bijvoorbeeld lampjes, kerstballen of leuke strikjes.


Let erop dat wat NEWstairs betreft veiligheid voor alles gaat. Zorg er daarom voor dat je de balustrade wel nog kunt gebruiken waar hij voor bedoeld is, oftewel voor extra houvast op je trap!

Decoreer je trapleuning

Niet iedereen heeft een balustrade, maar een trapleuning en/of de ophangpunten van je leuning lenen zich ook perfect als basis voor het decoreren van je trap. Bekleed de leuning met een slinger van dennentakken. Daar kun je eventueel ook nog kerstballen aanhangen. Of kies voor een leuke winterse kerstslinger met houten kerstboompjes of sneeuwpopjes.


Tip: Laat je (klein)kinderen een mooie slinger voor je knutselen!

Is je leuning je enige houvast? Zorg er dan voor dat de slinger net onder je leuning, of aan de ophangpunten hangt, zodat je de leuning nog wel vast kan houden. Oftewel kies voor veiligheid in combinatie met gezelligheid in plaats van andersom!

Plaats kerstversiering op de zijkanten van je trap

Ook de zijkanten van je trap, de wangen genaamd, lenen zich uitstekend voor kerstdecoratie. Zeker wanneer je trap aan één zijde open is. Je kunt dit versieren met een mooie, goed gevulde kerstslinger, oftewel guirlande. Kleed het sfeervol aan met kerstlampjes en kerstballen die matchen bij de rest van je gecreëerde kerstsfeer in huis. Zo geniet je optimaal van deze gezellige tijd.

Bevestig kerstdecoratie aan de buitenkant van je trap

Vergeet ook de buitenzijde van je trap niet. Hang bijvoorbeeld grote kerstsokken voor het hele gezin aan de buitenkant van je trap.

Een ander idee is om kerstballen op verschillende hoogtes te hangen voor een speels effect. Of ga naar het bos om takken en andere materialen te verzamelen. Knutsel vervolgens een eigen kerstboom. Decoreer hem met hulst en enkele kerstballen en je hebt een prachtige zelfgemaakte eyecatcher.

Open trappen zijn ideaal om met kerst te versieren

Een open trap leent zich super voor kerstversiering. Je kunt de treden aan de onderzijde eenvoudig versieren met gedecoreerde takken. Knoop diverse kerstballen aan mooie linten en hang ze aan de kersttakken. Zo creëer je een super leuk en speels effect. Dit kun je ook doen met dennenappels. Decoreer ze met sneeuwpoeder en hang ze aan de kersttakken. Een combinatie van kerstballen en dennenappels is ook leuk. Ga zelf lekker creatief aan de slag!


Traprenovatie: To do in 2023

Kom je er tijdens het decoreren van je trap achter dat je huidige trap wel een opknapbeurt kan gebruiken? Misschien is een traprenovatie dan een goed idee voor op je wensenlijstje voor het nieuwe jaar. NEWstairs helpt je hier graag bij. Een adviseur komt graag vrijblijvend bij je langs om de vele mogelijkheden te bespreken. Je ontvangt tijdens deze adviesafspraak direct een prijs op maat. Uiteraard zijn er vele mogelijkheden voor het renoveren van je trap. Verdiep je voorafgaand aan het adviesgesprek zeker eens in de woontrends van 2023.

Tijd om te starten met het decoreren voor kerst!

Ga het bos in of ga naar een tuincentrum en verzamel leuke materialen zoals dennentakken, hulst en dennenappels. Combineer deze met kerstverlichting, kerstballen, overige slingers en kerstversiering. Neem een warme chocolademelk en ga lekker een middag knutselen. Wij weten zeker dat jouw trap vervolgens deze kerst de show steelt.


Veel succes en uiteraard wenst het hele NEWstairs-team je fijne feestdagen!

Ook een NEWstairs trap op maat?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.