Dit zijn de 3 woontrends van 2023
en zo pas je ze toe in jouw huis

Wat zijn de woontrends van 2023? In deze Oktober Woonmaand geven we je het antwoord! Dat houdt ook in: veel tips over hoe jij je woning klaarmaakt voor aankomend jaar. Want 2023 kent weer nieuwe interieurtrends. Wij laten je zien hoe je de juiste sfeer in jouw huis brengt. Onze eerste tip: pak de trap aan, met NEWstairs zet je flinke stappen in je interieur.


Hieronder belichten we dé drie trends van 2023. Dat zijn Art-Deco, Bohemian en Scandinavisch. Dat zegt je misschien niet direct iets, maar we leggen hieronder haarfijn uit wat het inhoudt.
En ook niet onbelangrijk: we vertellen je hoe je deze stijlen toepast in je woning en voor jouw traprenovatie.

Art-Deco

Als je aan Art-Deco denkt, denk je aan kleuren met klasse en elegante elementen. De rijke kleuren die je hierin kunt toepassen zijn bijvoorbeeld dieppaars of donkerblauw. Deze vormen de basis van de trend Art-Deco.
In deze woonstijl komen weelderige printjes en objecten terug. Bijvoorbeeld een ronde spiegel met gouden rand. Of wat dacht je van kaarshouders met zilveraccenten. Door hieraan elementen uit verschillende continenten toe te voegen (denk aan Perzische kleden en Afrikaanse sculpturen) maak je de Art-Deco woontrend helemaal af!


Perfecte trap voor Art-Deco-woonstijl

Art-Deco is dus een stijl die weelde en klasse uitstraalt. Wij hebben trapdecors die daar heel mooi bij zouden passen.

Denk aan NEWstairs Oak Black, Stone Truffle en Stone Rustic. Want donkere kleuren hebben een chique uitstraling. Dat hebben deze trapdecors allemaal. Goed om te weten als je een Art-Deco-stijl wilt toepassen in je hal, woonkamer of overloop. Hieronder zie je foto’s van trappen die goed zouden passen.

Bohemian

Ook wel Boho genoemd, een afkorting van de woontrend Bohemian. Het is een stijl waarin tal van kleuren terugkomen. Het is fleurrijk, warm en artistiek in één. Hierdoor is het een trend waarbij je volledig los kunt gaan bij het inrichten van je woning.


De trend Bohemian laat zich het beste omschrijven als een mix van kleuren en verschillende type meubels. Ook houttinten zijn duidelijk aanwezig in deze stijl. De liefde voor ambacht en het belang van duurzaamheid komen in de Bohemian trend terug. Dat top je in je interieur af door diverse decoraties van diermotieven, schelpen en grote planten. Let’s go Bohemian!

Kies je trap voor de Bohemian-woonstijl

Omdat Bohemian een trend is waarbij je veel stijlen en kleuren kunt combineren, passen ook heel veel elementen naadloos in dit interieur. Daarom kun je ook veel van onze trapkleuren uitkiezen die heerlijk te combineren zijn in jouw Bohemian-interieur. Vooral de karakteristieke bruine houtlooks doen het goed. Dit zijn bijvoorbeeld NEWstairs Oak Natural, Oak Timber en Oak Country. Maar eigenlijk hebben wij nog veel meer passende trapdecors. Wat dacht je van onderstaande renovatieresultaten?

Scandinavisch

Tijdloos is het toverwoord van de Scandinavische woontrend. Waarom? Omdat het al lange tijd populair is en blijft. Ook het komende jaar zal het een belangrijke factor zijn in vele woningen.

Huizen waar de Scandinavische stijl de boventoon voert, zijn licht en minimalistisch. Denk aan lichte tinten met bruine accenten. Lichte houtkleuren zijn dan ook aanwezig in een Scandinavisch interieur. Dat combineer je met veel wit, om een lichte en luchtige sfeer te creëren.


Trap bij jouw Scandinavische woonstijl

We inspireren je ook graag met beelden. Zo kunnen we je laten zie wat goed past bij de Scandinavische woonstijl én kunnen we je informatie geven over welke trap daar perfect binnen past.

We raden aan om te gaan voor de veel gekozen NEWstairs Oak Timber, Oak White Wash of Oak Loft. Deze trapdecors hebben een lichte houtlook en passen dus perfect in de Scandinavisch woonstijl. Bekijk hieronder de foto’s van trappen die perfect bij deze trend passen.

NEWstairs trap matchen in deze interieurtrends

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte van de woontrends van 2023. Met deze interieurstijlen zit je sowieso goed. En een trap is daarbij een belangrijke blikvanger. Het is namelijk meer dan alleen een praktisch middel. De trap staat vaak prominent in de hal of entree, woonkamer en overloop. Logisch dat de trap dan ook het stralende middelpunt moet zijn. Benieuwd naar wat NEWstairs allemaal kan? We inspireren je aan huis en maken dan direct vrijblijvend een prijsopgave. Maak via onderstaande knop een afspraak met ons!

Blijf ons volgen via social media voor meer tips and tricks rondom de trends van 2023. In deze Oktober Woonmaand delen we iedere donderdag (Trendy Thursday) volop inspiratie.