Woonstijl Woensdag | Natuurlijk Warm

Buiten wordt het kil en koud. Binnenshuis hoeft dat gelukkig niet het geval te zijn. Benieuwd hoe je met een paar simpele tricks je huis én trap een natuurlijk warme uitstraling kan geven? Binnen twee minuutjes weet je meer!

Warme houtdecoren

Warmte doet wat met ons. Het geeft een gevoel van comfort, liefde en moed. Deze kleuren komen goed tot hun recht in een natuurlijk warme woonstijl; grijstinten, bordeauxrood en beige.


Wist je dat je van je trap een bijpassend stijlelement kunt maken door deze te laten bekleden? Denk daarbij aan vakkundig geplaatste nieuwe overzettreden in rustieke houtdecoren met een warme ondertoon. Wees vooral niet bang om te combineren.

Zacht en luxueus

Deze woonstijl maakt gebruik van de zogenaamde terracotta kleurtinten. Letterlijk vertaald betekent dat ‘gebakken aarde’. Veel natuurlijker dan dat wordt het niet. Misschien denk je bij terracotta aan de herkenbare bruinoranje kleur van bloempotten. Wie had ooit gedacht dat die ‘lelijke bloempotjes’ ooit hip zouden worden?


Maak het daarnaast vooral comfy! Gebruik zachte stofjes en een vacht om de ruimte warm aan te kleden. Zorg voor aaibare elementen en maak het af met luxe accenten van brons of messing. Ook natuurlijke producten zoals kurk zijn een goede toevoeging.

Hoe pak je de trap aan?

Er zijn een aantal manieren om de trap onderdeel te maken van je woonstijl. Ten eerste is het belangrijk dat je bij het renoveren van de trap kiest voor overzettreden met een authentiek houten karakter. Wil je de trap wat stoerder maken? Denk dan eens na over stootborden in een donkerdere tint. Fainted Black, Concrete Grey of Oxid Metal zijn goede voorbeelden van NEWstairs stootborden die een toevoeging zijn voor een warm interieur.


Daarnaast kun je de muren onder handen nemen. Ga voor een grijstint, of nog gedurfder; gebruik kalkverf om je muur een unieke uitstraling te geven. Hiermee creëer je een rustieke, maar tóch warme look. De NEWstairs kleuren Oak Country en Oak Smoked komen zo perfect tot hun recht.

Speel met licht!

Ben je geen kleurentovenaar? Geen probleem. Met trapverlichting wordt de trap een sfeervolle blikvanger. Zo biedt NEWstairs de mogelijkheid om ledverlichting in de trap te verwerken. Kies dan voor een warme led-kleur in de trap. Zo maak je een Oak Original of Oak Natural trap lekker knus. En naast het feit dat je met ledverlichting een sfeermaker bent, zorg je ook voor wat extra veiligheid.


Is de ruimte juist heel licht? Denk dan eens na over shutters voor één of meerdere ramen. Dat geeft de mogelijkheid te spelen met het licht, wat weer invloed heeft op de sfeer. Bij Van Eyck shutters vind je gegarandeerd iets passends voor je raam.

Benieuwd wat een NEWstairs trap doet met jouw interieur?

We komen graag bij je thuis om alle mogelijkheden van een traprenovatie te bespreken. Ter plekke maken we een prijs op maat voor joúw NEWstairs trap. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Ook een NEWstairs trap op maat?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.