MENU

Voor- en nadelen van een trap in de woonkamer

Is een trap in de woonkamer wel zo'n goed idee? Waarom zou u ervoor kiezen om een open trap in de woonkamer te plaatsen? Wat zijn de voordelen van een trap in de woonkamer en, misschien wel belangrijker, wegen deze op tegen de nadelen van een woonkamer trap? 

Een trap in de woonkamer: do or don't? 

De vakspecialisten van NEWstairs renoveren trappen in talloze soorten woningen en weten hierdoor als geen ander wat de voor -en nadelen van een trap in de woonkamer zijn.

 

 

De voordelen van een trap in de woonkamer

Een open leefruimte

Een trap in de woonkamer zorgt voor een directe verbinding van de woonkamer met de bovenverdieping van uw huis. Dit zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel wanneer u de woonkamer binnentreedt. Tevens zal de woonkamer optisch groter lijken; de open trap zorgt voor minder barrières in het interieur en voor meer lichtinval.

 

De trap in de woonkamer: een ware eyecatcher!

Door de open trap geheel aan te laten sluiten op de interieurstijl van de woning, maakt u van de woonkamer trap een volmaakte blikvanger. Wilt u de moderne stijl in de woonkamer verder uitbouwen? Kies dan voor een open trap waarbij de traptreden zijn verlicht met ledverlichting en er gebruik is gemaakt van een trapdecor met betonlook. Of speel in op de ruimtelijke en open uitstraling met een trap in lichtgekleurd eikendecor en een karakteristieke balustrade. Door hier voldoende aandacht aan te schenken wordt de trap een stijlvol meubelstuk in uw woonkamer.

  

De open trap is onderhoudsvriendelijk
Het open karakter van de trap in de woonkamer zorgt ervoor dat schoonmaken van de traptreden een fluitje van een cent is. Open traptreden hebben geen hoeken waar stofdeeltjes zich ophopen of kieren waar verstopte kruimels liggen. Bedenk wel dat u de vloer onder de trap ook meepakt tijdens het schoonmaken.

  

En de nadelen?

Warmteverlies door een trap in de woonkamer

Overweegt u een trap in de woonkamer? Zorg dan dat uw woning goed is geïsoleerd. Ook moet u er rekening mee houden dat het verwarmen van de woonkamer langer duurt en dat ook de bovenverdieping meegeniet van deze warmte.

 

Geluidshinder in huis

Door de open verbinding tussen de woonkamer en de bovenverdieping zullen verjaardagsfeestjes in de woonkamer goed hoorbaar zijn in de slaapkamers. Of wat dacht u van de geluiden van de tv die boven te horen zijn? Ga na of dit problemen of irritaties in uw huishouden gaat veroorzaken alvorens u besluit een open trap te laten plaatsen.

 

Is een woonkamer trap kindvriendelijk? 

Dit ligt aan het soort trap dat u laat plaatsen in de woonkamer. Indien deze trap een open karakter heeft is dit geen verstandige optie in een huishouden met rondlopende kleine koters. Maak de trap in de woonkamer veilig en kindvriendelijk met dichte traptreden, leuningen, balustrades en trapverlichting.


Een renovatie van de woonkamer trap?

Het is niet altijd nodig om een gloednieuwe trap in de woonkamer te laten plaatsen. Door uw huidige woonkamer trap te laten renoveren of de dicht te laten maken, kunt u al grote verschillen maken.

 

Een vakspecialist van NEWstairs komt graag bij u langs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. We brengen uw wensen in kaart en geven meer informatie over onze unieke collectie en trapmodellen. Samen zorgen we ervoor dat uw open trap het paradepaardje van de woonkamer wordt en perfect past bij uw wensen en ideeën.

 

 

 

 

NEWstairs trapconfigurator

NEWstairs trapconfigurator

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw traprenovatie of -bekleding?

Met een paar muisklikken ziet u hoe u een greep uit de diverse opties kunt combineren.

CREËER HIER UW EIGEN TRAP