3 opvallend mooie trappen
die ook in jouw huis passen

Door te spelen met verschillende kleuren kun je een prachtige trap samenstellen. Dat valt niet altijd mee, want welke kleuren passen goed bij elkaar én in jouw woonstijl? Daarom geven we je in deze Oktober Woonmaand tips om eens out of the box te denken en een opvallend mooie trap te kiezen!


We lichten drie trappen uit die we ooit al eens bekleed hebben en waarvan het eindresultaat verbluffend is. Aan de hand daarvan kun jij je keuze maken voor je traprenovatie. Wellicht is het iets totaal anders dan je al in gedachten had, maar we laten je zien dat het heel goed mogelijk én supermooi is!

1. Een trap in staal & steen

De eerste trap die we willen uitlichten is deze parel die in NEWstairs Stone Rustic bekleed is. Zeg nou zelf; deze trap is toch prachtig? De kleuren van de overzettreden, stootborden en leuning sluiten naadloos bij elkaar aan. De stijlvolle verlichting maakt het helemaal af!


- Trapdecor: NEWstairs Stone Rustic
- Stootborden: NEWstairs Stainless Steel


Het is wellicht een gedurfde combinatie, maar je ziet dat het perfect uitpakt. Deze kleuren passen namelijk goed bij elkaar. In een industrieel interieur mogen deze tinten eigenlijk niet ontbreken. De donkere betonlook van NEWstairs Stone Rustic contrasteert prachtig met de stootborden in NEWstairs Stainless Steel. Deze stoere uitstraling past zowel in donkere als lichtere ruimtes.

Traprenovatie met ledverlichting

Wat de trap nog opvallender maakt, is de trapverlichting. Er zijn daarin verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor verlichting onder de treden. Maar ook zoals het hier gedaan is: ín de treden, aan de bovenkant. Zeker het overwegen waard, vooral na het zien van de volgende foto’s. Durf jij het aan?

2. Een stoere én stijlvolle traprenovatie

Het is iets heel anders dan de combinatie die we hiervoor hebben besproken en echt de moeite waard. Je ziet direct al waarom wij hier fan van zijn. Het is namelijk een hele mooie trap, maar misschien niet iets wat je zelf zou kiezen. Wees niet te bang, deze combinatie past in tal van woontrends. Dat zie je wel aan de opvallende vloer die perfect matcht.


- Trapdecor: NEWstairs Oak Country
- Stootborden: NEWstairs Off White


Een van de fans van deze combinatie is fitness- en Instagramgoeroe Nochtli Peralta Alvarez. Sterker nog: ze heeft deze trap in haar eigen woning!

De trap is een echte blikvanger in het huis van Nochtli, want hij staat middenin de woonkamer, waardoor hij altijd gezien wordt. Logisch dat haar trap dus een pareltje moet zijn. Een zeer geslaagde traprenovatie én een opvallend mooie trap als eindresultaat.

Witte stootborden als rustig contrast

NEWstairs Oak Country zorgt voor veel karakter in je woning. De zichtbare noesten en de ruwe uitstraling maakt de trap stoer! Juist daarom is het heel goed om de treden te matchen met Off White stootborden. Daardoor oogt het wat rustiger en een stuk lichter. Een bijpassende leuning is de NEWstairs Royal Black, een zwarte leuning gemaakt van roestvrijstaal. Maar zoals je op onderstaande foto’s ziet, past een klassieke leuning ook heel goed.

3. Sowieso Z-model

De laatste trap die we in de spotlights willen zetten, is een bijzondere vanwege de vorm van de treden. Als je aan een trap denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan het klassieke trapmodel. Dat is de vorm waarbij het stootbord niet gelijk ligt aan de neus van de overzettrede, maar iets naar achter zit. Dit is het meest voorkomende trapmodel. Maar ditmaal leggen we de aandacht op het Z-model.


- Z-vorm van de treden
- Oogt elegant en strak


Een Z-trap is zéker het overwegen waard. Informeer vrijblijvend bij onze adviseurs wat er mogelijk is op het gebied van trapmodellen. NEWstairs kan jouw trap ook omtoveren tot een Z-model. Het is met recht een opvallend mooie look!

Creativiteit voert de boventoon

Een Z-trap komt het best tot zijn recht als de zijkant van de trap zichtbaar is. Zo zie je perfect de contouren en de bijzondere vorm van de treden. Maar ook zónder dat de zijkant zichtbaar is, heeft het Z-model een strakke uitstaling. Zo zie je deze trappen vaak in moderne en creatieve woningen. Door te kiezen voor dit trapmodel geef je je interieur een flinke boost.

Vrijblijvend advies van onze specialisten

We hebben hierboven drie opvallend mooie trappen uitgelicht. Durf jij het al aan om dit in jouw woning toe te passen? Om echt tot de perfecte keuze te komen, kun je het beste een NEWstairs adviseur vrijblijvend langs laten komen. Wij kijken en denken graag met je mee. Met kleurstalen zie je hoe de trapdecors er bij jou thuis uitzien én we geven je direct een prijs op maat. Maak direct een afspraak via onderstaande knop!

Nog meer opvallende trappen

Los van bovenstaande voorbeelden, maakten we nog veel meer opvallende trappen. Hieronder vind je een galerij bomvol prachtige foto's en NEWstairs trappen!